Striimaus ja radio

Perinteisen radion ohella erittäin suosituksi audiokuuntelun muodoksi on noussut nettiradio, jota voi kuunnella netin kautta silloin kuin itse haluaa. Sen sijaan sellaisille viihteen ja asiaohjelmien ystäville, jotka etsivät pelkkää audiokokemusta enemmän, erittäin suosituksi median muodoksi on tullut myös striimaus.

Striimauksessa on kyse videosisältöjen kuvaamisesta ja lähettämisestä livenä. Kyseinen videosisältö voi olla esimerkiksi urheiluottelu, tai toisaalta se voi olla vain livenä kuvattu otos radiolähetyksestä tai striimin lähettäjästä pelaamassa tiettyä peliä. Jos olet kiinnostunut urheiluotteluiden striimeistä, löytyy niitä helposti esimerkiksi Unibetilta https://unibet.tv/unibet-sports joka lähettää kaikki tärkeimmät ottelut striiminä.

Striimaus onkin erityisen suosittua erityisesti urheiluottelujen kasinopelien lähettämisessä. Kun monet ovat siirtyneet perinteisestä visuaalisesta mediaviihteestä muualle, yksi voittajista on etenkin nuorison suosiossa striimaus. Miksi striimaus sitten on niin suosittu median kulutuksen muoto?

Striimauksen suosion taustalla olevat syyt

Ensinnäkin striimaus on erittäin kätevä tapa katsoa itseä kiinnostavaa sisältöä, sillä esimerkiksi tv-kanaviin verrattuna striimejä voi katsoa sekä livenä, mutta myös jälkikäteen. Koska nykypäivänä kukaan ei enää halua sitoutua tv:n ohjelmakalenteriin, striimaus poistaa ongelman olemalla käytettävissä silloin, kun katsojalla on itse aikaa. Voit esimerkiksi katsoa striimejä silloin, kun olet bussissa tai junassa.

Toiseksi striimaus on personoitua. Esimerkiksi Twitch, YouTube ja muut striimauspalvelut antavat suoraan erilaisia suosituksia sen perusteella, mitä striimiä katsoja on katsonut aikaisemmin. Näin jokaisella katsojalla on oma räätälöity sisältö käytettävissä omien mieltymysten mukaan.

Lisäksi striimien avulla voidaan yhdistää pienistä mikroaiheista kiinnostuneita ihmisiä sisältöjen perusteella. Jos esimerkiksi olet kiinnostunut tietystä pelistä, ei sinun tarvitse katsoa yleisstriimiä, joka esittelee kaikkia muitakin pelejä. Tässä suhteessa striimit toimivat vähän samalla tavalla kuin nettiradiolähetykset, joilla voi olla hyvinkin erityinen ja uskollinen, mutta pieni, kokonaisyleisö. Toinen striimausta ja nettiradiolähetyksiä yhdistävä tekijä on se, että sekä nettiradiolähetykset että striimit ovat erityisen halpoja tuotettavia, eikä niiden tekemisessä tarvita välikäsiä. Parhaimmillaan tähän riittävät vain kuulokkeet, mikrofoni ja tietokoneen kamerasovellus.

Kolmanneksi striimaus on räätälöitävissä täysin videoiden katselijan mieltymysten perusteella. Monet striimauspalvelut antavat kuluttajalle mahdollisuuden valita täysin ne striimit ja toiminnot, joista he haluavat maksaa. Toisin sanoen, jos joku striimikanava ei ole kiinnostava, ei tätä tarvitse tukea rahallisesti eikä mainoksia katsomalla.

Neljänneksi, striimaus on todella edullinen tapa kuluttaa mediaa. Vaikka myös radiot ovat todella halpoja, joka näkyy myös mielenkiintoisia mainoksia, ei yhden striimin katsomisesta tarvitse välttämättä maksaa kuin yksi dollari.

Siirtyminen videoiden suoratoistoon ja live-striimaukseen antaa videomedian tuotantoon kohdistuneelle viihdeteollisuudelle mahdollisuuksia, mutta myös paljon haasteita.